Groepslessen

Met ruim 100 groepsactiviteiten per week heeft Dynamic Fit het grootste groepslesaanbod in Alkmaar, Bergen en Schoorl! Je bent op vaste momenten in de dag aan het sporten. Je traint in groepsverband en onder begeleiding van een instructeur op muziek. Groepslessen gaan volgens een vast rooster en zit geheel inbegrepen bij jouw abonnement.

Les Mills; de merknaam van een internationale serie groepstraingen. De lessen zijn motiverend & uitdagend.
Body Balance Deze les maakt gebruik van het traditionele Yoga en Tai Chi. De oefeningen zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie.
Body Pump Een fitnessworkout met behulp van een stang en gewichten waarin alle spiergroepen gebruikt worden. Iedereen kan op eigen niveau trainen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht dus je traint ook je spieruithoudingsvermogen.
CX De coretraining versterkt en vormt je buik-, rug- arm, been en bilspieren. Deze halfuur les is voor iedereen geschikt doordat er meerdere opties worden aangeboden.
RPM Een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie verbeteren of om een betere fietsprestatie neer te zetten.

Free Style; met enthousiasme & creativiteit ontwikkelt de docent een eigen les.
Aerobics Aerobics is een combinatie van low (stapbewegingen) – en high impact (springbewegingen). De nadruk ligt op leuke choreo, conditie en vetverbranding.
Aeronetics Het eerste gedeelte bestaat uit een half uur low impact (stapbewegingen) en het tweede half uur bestaat uit spierversterkende oefeningen voor de 3 B’s. Buik, Billen en Benen.
Aquarobics Door middel van eenvoudige aerobicsroutines beleef je een verfrissende workout in het water. Het water is 1.39m diep en ± 33 graden.
BJJ Braziliaanse Jiu Jitsu is een vechtsport die is gericht om je tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen en daar verder te gaan met het grondgevecht. Een sport waarbij conditie, vaardigheid en doorzettingsvermogen centraal staan.
Body Fun In deze total body les staat fun centraal. Onder begeleiding van opzwepende muziek werk je aan het verstevigen van het hele lichaam. Deze low-impact les is voor elk sportniveau uitdagend en voor alle leeftijden toegankelijk.
(Kick) Boksen Vuisttechniek, voetenwerk, snelheid, buikspieren en conditie, alles komt aan bod. Een afwisselende training en een aanrader voor iedereen!
Butt Shaper Half uur spierversterkende oefeningen met accent op de bilspier. Een aanrader voor alle vrouwen!
Capoeira Een Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Capoeira wordt niet ‘gedanst’ of ‘gevochten/gespard’, maar gespeeld. Dit woord geeft precies aan waar het in capoeira om draait: speelsheid, energie, creativiteit, beweeglijkheid en kameraadschap.
DF Combat Een groepsprogramma op basis van bewegingen uit verschillende vechtsporten, waaronder karate, boksen en Tai Chi. De combinatie van vechtbewegingen en fantastische muziek zorgt voor zowel een lichamelijke als een mentale uitdaging.
Fifty Fit Dit is een aangepast sportprogramma waarbij je in groepsverband, wat overigens ook erg gezellig is, bezig bent met verantwoord bewegen. Hierbij spelen balansoefeningen een belangrijke rol.
Fit 22 Cardio-, kracht- en balansoefeningen met losse gewichten en eigen weerstand. Deze workout vindt plaats in de fitnessruimte en zal door oneindige variatie mogelijkheden nooit saai worden.
High Camp High Camp is een half uur durende high impact les, vol springbewegingen. Hoge intensiteit dus een pittige les voor iedereen die wil ‘knallen’. Voor beginners worden er opties aangeboden.
High Power Een les gericht op fitheid en conditioneel sterk worden. Waarbij verschillende onderdelen aan bod komen zoals conditie, high/low impact, onderdelen van vechtsport, diverse oefeningen met materialen en buiktrainingen. Een les vol variatie met toegankelijke oefeningen, keer op keer een nieuwe uitdaging voor iedereen.
Kinesis Bij deze les ligt het accent op functionaliteit. De bewegingen zijn uit het dagelijkse leven (3Dbewegingen). Kinesis verbetert je houding, flexibiliteit, coördinatie en kracht. Tevens verbeter je balans.
MMA Mixed Martial Arts is een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Het bijzondere aan MMA is dat zowel staand als op de grond gevochten mag worden.
Pilates Het is goed voor het hele lichaam. Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Ideaal voor verbetering van houding en spieruithoudingsvermogen.
Spinning Spinning staat voor hoog calorieverbruik, conditie verbetering en eenvoud. Iedereen kan fietsen! ‘Intens’ is kort maar effectief!
Steps Step is een langwerpig, in hoogte verstelbaar bankje, waar je ritmisch op en af kan stappen. Het is choreografisch leuk om te doen en is echt een hele goede workout voor je conditie en spieren.
XCO Extreme Core is de ultieme buik /rug training in 45 minuten. Met een XCO-trainer (buis) gevuld met grit, maak je bewegingen die zorgen voor een extra mechanische belasting op de spieren en op het bindweefsel rondom de spieren. Door de verschillende zwaarte is deze les voor iedereen die meer spierkracht, conditie en een strakker lichaam wilt!
Yoga Hatha, Core Power of Yin. Een ontspannen geest geeft een gezond lijf. Deze les is gericht op bewustwording en ademhaling. Mobiele telefoons uit… het is tijd om te ontspannen!
Zumba (Gold en Toning) & Latin Dance. Combi van fitness- en dansbewegingen op Latin muziek. Het staat voor eenvoud, gewichtsverlies, conditie en feestgevoel. “Gold” is voor beginners en actieve ouderen en “Toning” voor dans met extra weerstand.