Heeft u last van uw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of zwaar? Misschien is Hydrotherapie iets voor u!
Hydrotherapie (fysiotherapie in het water) kan de belasting van uw gewrichten enorm verminderen terwijl u wel uw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Bent u herstellende van een ziekte of operatie? Heeft u een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig? Met de therapie begeleiden wij u graag bij het opbouwen van uw kracht en mobiliteit.

Voor wie is hydrotherapie?
Bewegen in het water is ideaal wanneer u moeite heeft met bewegen door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, zoals reuma, maar ook bij als u herstellende bent van een ziekte of operatie.

Wat is hydrotherapie?
Hydrotherapie is een oefenmethode in het water onder begeleiding van een sportinstructeur. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding in verwarmd water (minimaal 32 graden). Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit.

Oefeningen
Er worden voornamelijk staande oefeningen in het water gegeven, dus ook voor degene die niet kan zwemmen is deelname mogelijk (evt. met een drijfgordel om). Het gaat o.a. om been- en armoefeningen, buik- en rompgebied.
De lessen duren 1 uur (maar u bent volledig vrij om zelf te kiezen hoelang u meedoet)
Hydro oefentherapie geeft na afloop een gevoel van soepelheid, van prettig vermoeid en ontspannen zijn.
Ter aanvulling kunt u voor of na de therapie gebruik maken van de sauna.

Gezelligheid met elkaar is heel belangrijk.

Proefles
Heeft u nog vragen of wilt een proefles komen doen? Neem contact op met de coördinator Ronald Vlaming via info@dynamicfit.nl 

Dynamic Fit

Over Dynamic Fit

Bij Dynamic Fit bieden wij jou alles om je fit te voelen. Wij zijn een van de grootste sportscholen van Noord-Holland, maar hebben een zeer persoonlijk karakter. Kom kennismaken met een proefles!

Plaats een reactie