Heb je last van je gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of zwaar? Misschien is Hydrotherapie iets voor jou!
Hydrotherapie (fysiotherapie in het water) kan de belasting van je gewrichten enorm verminderen terwijl je wel je kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Ben je herstellende van een ziekte of operatie? Heb je een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig? Met de therapie begeleiden wij je graag bij het opbouwen van je kracht en mobiliteit.

Voor wie is hydrotherapie?
Bewegen in het water is ideaal wanneer je moeite hebt met bewegen door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, zoals reuma, maar ook als je herstellende bent van een ziekte of operatie.

Wat is hydrotherapie?
Hydrotherapie is een oefenmethode in het water onder begeleiding van een sportinstructeur. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder je gewrichten veel te belasten. Je traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding in verwarmd water (minimaal 31 graden). Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit.

Oefeningen
Er worden voornamelijk staande oefeningen in het water gegeven, dus ook voor degene die niet kan zwemmen is deelname mogelijk (evt. met een drijfgordel om). Het gaat o.a. om been- en armoefeningen, buik- en rompgebied.
De lessen duren 1 uur (maar u bent volledig vrij om zelf te kiezen hoelang je meedoet)
Hydro oefentherapie geeft na afloop een gevoel van soepelheid, van prettig vermoeid en ontspannen zijn.
Ter aanvulling kunt u voor of na de therapie gebruik maken van de sauna.

Gezelligheid met elkaar is heel belangrijk.

Proefles
Heb je nog vragen of wil je een proefles komen doen? Neem contact op met de coördinator Ronald Vlaming via info@dynamicfit.nl